Do nového priemyselného parku v Novej Dubnici príde prvý investor

13.01.2014 Ilava

Nová Dubnica 13. januára (TASR) – Do nového priemyselného parku v Novej Dubnici mieri prvý investor. Kórejská spoločnosť Daejung zaoberajúca sa výrobou plastových komponentov pre automobilový priemysel má v meste vytvoriť 70 až 100 nových pracovných miest.

"Spoločnosť Daejung rozširuje svoje aktivity v súvislosti s rozširovaním výroby spoločností Kia a Hyundai. Minulý týždeň mesto podpísalo s investorom zmluvu, v ktorej sa zaväzuje do 300 dní od podpísania vybudovať inžinierske siete a pripraviť zónu pre investora," priblížil primátor Novej Dubnice Peter Marušinec s tým, že Daejung už pôsobí v Dubnici nad Váhom, kde zamestnáva asi 250 ľudí.

Doplnil, že objem investície zo strany mesta dosiahne asi milión eur, investícia spoločnosti Daejung sa odhaduje na asi tri milióny eur. "Vo štvrtok sa podpísala kúpnopredajná zmluva na pozemky o rozlohe asi 30.500 metrov štvorcových za približne 620.000 eur. Na výstavbu inžinierskych sietí máme vypracovanú právoplatnú dokumentáciu so stavebným povolením, po podpise zmluvy začíname riešiť proces verejného obstarávania, ktorý môže trvať až do štyroch mesiacov. Zo skúseností vieme, že položenie všetkých inžinierskych sietí sa dá stihnúť za nejakých 150 dní," skonštatoval novodubnický primátor.

Mesto podľa Marušinca rokuje s ďalším investorom, švajčiarska spoločnosť, ktorú zatiaľ nechcel špecifikovať, plánuje v 7,5-hektárovom priemyselnom parku zabrať asi hektár a v priebehu dvoch rokov vytvoriť ďalších 70 až 100 pracovných miest. Mesto rokuje aj s jedným ďalším slovenským investorom.

Vytvorenie asi 200 nových pracovných miest víta aj riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Trenčíne Zdenka Tvrdá. Vznikom asi 200 pracovných miest sa nezamestnanosť v okrese Ilava, ktorá sa pohybuje na úrovni asi 9 percent, zníži len o desatiny percenta, avšak príchod každého investora je podľa nej veľkým pozitívom.
 

Vyberte región